fredag 6. mai 2011

Dag 59


Havgahytta5. mai
Havgahytta - Pältsastugan 52km

Enda en natt med frost og nok en solskinnsdag. Kommer meg litt tidligere i gang i dag og starter med stigningene opp fra Dividalen og nordover mot Øvre Dividal nasjonalpark. Et flott område og imponerende fjellterreng. Solen skinner og det er bare en lett bris.
I stedet for å gå til Dærtahytta skrår jeg nordøstover mot Store Rostahytta. Kommer opp i over 900moh og får utsikt over hele Midt Troms vestover.
Kommer ned i dalen mellom Dærtahytta og Rostojävri. Stopper innom Store Rostahytta og setter meg i solveggen og spiser litt. Her bor det et par som er på isfiske.
Følger Rostaelva nordover, krysser grensen mot Sverige og går til Pältsastugan. Hovedhytta er stengt, så det blir sikringshytta på meg.

Fortsetter i retning Treriksrøysa og Kilpisjärvi i morra.

2 kommentarer:

 1. hei hei Øyvind
  Fint å få rapport fra deg igjen.
  Nå har vi kjøpt dvd med Lars Monsen på tur fra Nordland til Nordkapp...så nå regner vi med at vi ser noen av de stedene du har trasket...Ungene synes det er spennende å se, og de snakker om at du kanskje har gått akkurat der...
  Tenker på deg.
  Hilsen fra alle oss i Solveien

  SvarSlett
 2. Nå ser jeg frem til du kommer hjem igjen, men det kommer til å være noe som mangler i hverdagen når vi ikke lenger kan gå inn på bloggen og finne ut hvor du er til enhver tid ...!!
  Klem og god tur videre mot målet.

  SvarSlett