fredag 25. mars 2011

Dag 18


Sandhaug-Stigstuv-Krækkja-Finse 59km

Endelig slapp vi ut av hytta -en knallmorgen med sol, kuldegrader og frisk vestlig bris. Jeg kom i gang tidlig og kunne holde jevn fart på det harde underlaget, vekslende is/skare og pakka fokksnø. Stor slitasje underveis, så jeg måtte legge på mer klister paa Krækkja. Valgte å gå helt til Finse i dag for å få ut postsendingene som ligger å venter på stasjonen. Vil nødig vente til mandag med å få det ut;o)
Nå nyter jeg bare all luksus Finse 1222 har å by på.

Takker Magne og Oddvar for godt selskap på Sandhaug, det hadde blitt veldig lange dager der alene.
De fortsatte soerover retning Litlos, Hellevassbu og til slutt Haukelister.
Jeg fortsetter nordover mot Geiterygghytta/Kongshelleren.

Dag 17

Sandhaug, vaerfast dag 4

I dag skulle vi avgaarde, vinden har nok loeyet litt, men det foeyker fortsatt mye. Etter frokost pakket vi oss likevel ut av hytta og var klar til aa gjoere et forsoek, men skjoente fort at vi bare kunne flytte inn igjen.
Det blaaser konstant kuling, baade stiv og sterk med fokk og snoe, saa sikten er minimal.
I ettiden ramler to forblaaste Hollendere inn i hytta. Et eldre par, Ursula og Bo de hadde ligget i telt de siste tre nettene bare 1,5km herfra. Det hadde vaert noen heftige nettet i telt og i dag hadde de sjekket GPS'n og oppdaget hvor naert hytta de var.
Vi haaper vaermeldingen for i morra stemmer bedre.
Naa fyrer vi paa siste vedsekken, det er tomt for nugatti og annet snadder og batteriene paa mobilen er straks tomme - ikke et vondt ord om Sandhaug, men naa vil vi gjerne vekk herfra;o)

torsdag 24. mars 2011

Dag 15


Sandhaug, vaerfast

I natt har det blåst kraftig og vi våknet til sterk vind og snø fra vest i morges. Ser ikke så lyst ut for rastløse turgåere i dag heller. Vi holder det gående med underholdning fra nrk P1, lesing, turprat, skryting og lyging, mange måltider, fyring, lett hyttevedlikehold og korte turer ut og opp på høyder for å forsøke å få kontakt med omverden.
Både i går og i dag har det roet seg noe på ettermiddagen, men vi har holdt oss i ro.
Vi har det bra her på Sandhaug, vi er optimister og håper på godvær i morra selv om metrologene spår noe helt annet;o)

Dag 16


Sandhaug, vaerfast dag 3

Det var ingen godlyd vi vaaknet til i dag. Det blaaser og foeyker enda mer enn i gaar, saa naa settes for alvaar taalmodigheten paa proeve.
Vi har hatt en kort ekspedisjon til en hoeyde bak hytta for aa sende meldinger. Kulingen er sterk og vi har mer enn nok med aa holde oss paa beina.
Vedlageret begynner aa gaa tomt og proviantlageret bestaar snart bare av knekkebroed og ris, saa her er intet blivende sted.
Meldingene for i morra er heldigvis bedre;o)

mandag 21. mars 2011

Dag 14

Sandhaug, værfast

Vaaknet til vestlig stiv kuling og snødrev. Paa Metrologiske melder de økning utover dagen, så vi velger aa bare vente.
Senere i dag har det lysnet litt, men det blaaser fortsatt og det har blitt mildere, saa regn og sludd dundrer i vinduene.
Vi har det varmt og godt i hytta, radio og nok mat, så vi kan alltids vente litt på bedre vaer.

Dag 13Hellevassbu - Litlos - Sandhaug 41 km

På hytta fikk jeg anbefalt en rute direkte til Sandhaug, men pga mye vind og daarlig sikt velger jeg å følge kvistet loeype, noe lenger rute via Litlos. Skuterspor hele veien og vinden bak eller fra siden gjoer det lett å gå. Spiste lunsj på Litlos. Der traff jeg 3 gutter med pulk, som var på vei fra Finse til Haukeliseter. Jeg velger å fortsette mot Sandhaug, fortsatt med vinden i ryggen. Vinden økte på halvveis, men løyet etter hvert. Ankom Sandhaug og varm hytte før det ble mørkt. Oddvar og Magne fra Øygarden, to pulkere på vei fra Finse til Haukeliseter hadde tatt en hviledag pga været.
Godt å komme i hus i kveld;o)
I morgen er Krækja målet.

Dag 12Haukeliseter - Hellevassbu 25km

Flott dag i fjellet, sol fra morgen til kveld og helt vindstille litt utpå dagen.
Ernst og Kjetil fulgte meg første mila. Skikkelig stampeføre opp fra Haukeliseter, så det var godt å ha med løypemannskap. Etter en kjapp lunsj ved Mannevann fortsatte jeg alene. Litt tungt underlag, men stort sett greit å gå resten av veien til Hellevassbu. Kom til varm hytte i flott kveldssol.
Et par fra Australia og fire Nordmenn på hytta.
I morgen går jeg mot Litlos og muligens videre mot Sandhaug.