lørdag 14. mai 2011

Dag 68


Bekkarfjord


Nordkynhalvøya

14. mai
Ifjord - Nordkynhalvøya(veikryss Rv888/Rv894) 90km

Med følgebil, finvær og medvind, går det raskt på rulleski nordover mot Nordkynhalvøya. Både på Bekkarfjordfjellet og på Nordkynhalvøya er det mye snø og godt skiføre, så det hadde vært fullt mulig å gjøre store deler av dagens etappe på ski. Det ble likevel rulleski hele veien fram til krysset Rv888 til Mehamn og Rv894 til Kjøllefjord på Nordkynhalvøya.
På morgendagens etappe tur retur til Kinnarodden blir det ski :o)

fredag 13. mai 2011

Dag 67

Silfar Canyon

Ved Kunes

Adamsfjordfossen

13. mai
Børselv - Ifjord 82km

Klar for langetappe etter en god natts søvn i Bungalåven.
Sol fra skyfri himmel og en nokså kald bris fra sørøst.
På veien over Børselvfjellet passerer jeg Silfar Canyon, en imponerende kløft, som Børselva renner gjennom. Oljegrusen over fjellet er grov og vinden merkes godt. Stopper på Kunes dagligvarebutikk og fyller på med kalorier og prater litt med de lokale, som lurer litt på hvor skiløperen kommer fra og har tenkt seg hen.
Veien videre er nokså kuppert, men veidekket er litt bedre.
Et stykke før Ifjord dukker deler av støtteapparatet opp, veldig hyggelig. Bror Kjetil og mor Margot vil serve skigåaren mot målet, det blir bra:)

I morra skal Rv 888, Bekkarfjord - Hopseidet forseres.

torsdag 12. mai 2011

Dag 6612. mai
Lakselv - Børselv 43km

Gunnar disker opp med cowboyfrokost til en stadig like sulten skigåar:) Har sjekket vekta, så det er bare å hive innpå. Tusen takk for hyggelig overnatting, hjelp med pulk og ski og all hjelp og råd vedrørende turen videre til Kinnarodden.
Skyet og kjølig start på dagen, men med en liten bris i ryggen går det fint og fort. Solen kommer fram etter hvert, så det blir riktig fint utover langs Porsangerfjorden.
Passerer Roddineset på turen. Her er tydelige strandvoller som viser landhevingen etter siste istid, høyeste ligger over 60moh.
Stopper i Børselv i dag, har fått meg rom for natten i Bungalåven.
Ferden fortsetter over mot Ifjord i morra.

Dag 65


11. mai
Karasjok - Lakselv 76km

En ny fin dag, litt kjølig med mye sol og lite vind. Starter ut fra Karasjok Camping og stikker innom butikk og bakeri i Karasjok for å fylle på litt ekstra før langturen til Lakselv.
Lange slake strekninger og noe stigning på veien over.
Tok en av pausene på Skoganvarre Camping hos Markku.
Der var det både kaffe, is og wienerbrød å få:)
Gunnar Olsen i Lakselv, bror til Anne som jeg traff på Altevasshytta, har tatt i mot pulk og ski. Han har tilbudt seng for natten og har saltfisk klar når jeg kommer fram, fantastisk!:)

tirsdag 10. mai 2011

Dag 64


Làhpoluoppal Fjellstue

10. mai
Làhpoluoppal - Karasjok 88km

En god natts søvn og klar for langetappe til Karasjok.
Ei trivelig lita fjellstue, som ble spart i 45 fordi tyskerne brukte den. Den har fungert som kommunehus og skole. Olav V og Martha skal i sin tid ha overnattet her da de kjørte med rein fra Kautokeino til Karasjok.
Det har vært finvær hele dagen med en kjølig bris fra nord.
En lang etappe på rulleski i slakt terreng i et tynnt befolka område. Ingen steder å stikke innom og hvile eller få kjøpt seg noe ekstra snacks underveis, men det har gått bra likevel:)
Fyller på i Karasjok og ruller videre mot Lakselv i morra.

mandag 9. mai 2011

Dag 63

9. mai
Kautokeino - Làhpoluoppal 40km

Godt med et behagelig opphold og litt luksus på Thon hotel. Nå har jeg hentet post som lå og ventet på meg i Kauto. Litt mat og diverse ting og tang jeg trenger til siste etappe. Stor takk til Kjetil og Marit som har kastet seg rundt og fått sendt alt hit.
Snøforholdene er slik at jeg velger å fortsette på rulleski. Sender pulk og ski til Lakselv i første omgang, så får vi se hva jeg gjør derfra.
I dag har turen gått langs rv 93 mot Alta til Gievdneguoika og derfra på rv 92 mot Karasjok til Làhpoluoppal Fjellstue.
Det blir en lang etappe retning Karasjok i morra.

Dag 62


Vinteren har sluppet taket nær Kautokeino


Reinlav og diverse i festesonen

8. mai
Munnikurkkio - Kautokeino 52km

Ny frostnatt, sol og skareføre fra morgenen av. Kom i gang ca halv sju i dag og klatrer over grensegjerdet etter et par km.
Tar ut retning mot Kautokeino og fortsetter gjennom bjørkeskog og over noen snøfattige myrer og lyngområder før jeg kommer meg litt opp i høyden hvor snøforholdene fortsatt er bra.
Kommer inn på en skuterløype ca to mil før Kautokeino. Den går over fjellet Adjit og kommer ned på Fv 4 ved Aksomuokti. Der er det slutt på skiføret, så jeg må ta beina fatt den siste mila inn til Kautokeino. En hyggelig kar tilbyr skyss - jeg takker pent nei, men han får ta med seg pulk, ski og sekk.
Nå må jeg sjekke ut forholdene for turen videre. Det er bra snøforhold i høyden men her i Kautokeino er det mest barmark.

søndag 8. mai 2011

Dag 61


Terbmisjärvi


Terbmisjärvi

7. mai
Terbmisjärvi - Munnikurkkio 40km

Det har blåst litt og klarnet opp i løpet av natta, så det blir en ny fin dag. Fint skarpt føre først på dagen, men litt våtere snø etter hvert. Det er stedvis litt lite snø og en del bare områder, så det blir litt sikksakkgåing og av og på med ski.
Terrenget er langstrakt og vidt og jeg ser til Finnmark. Utrolig mye lemen på turen i dag, de piler rundt over alt og skriker.
Hadde håpet på en åpen hytte i Munnikurkkio, nær grensen, men bare stengte dører, så da blir det telt på plenen:)

Tar meg over grensen og peiler meg inn på Kautkokeino i morra.