lørdag 16. april 2011

Dag 39


15. april
Nordli/Sandvika

Hentet ut proviant og nye skisko på posten på Nordli. Stor takk til Knut Anderson og Anne Lene Sollie på Alfa for rask levering av nye Alfa Touring 20 GTX til skiløperen på vei mot nord.
Har bestemt meg for å ta etappen til Røyrvik på rulleski, så dagen har gått til litt hvile, ompakking, litt klargjøring av utstyr og å finne noen som kunne låne meg et par rulleski og transportere pulk og ski.
Bente Estil i Lierne Kommune lånte meg et par -tusen takk! Takk til Lierne Gjestegård og Lierne Alpinsenter for hjelpen! Takk også til Lierne bakeri som sponser NPLere med utvalgte lefse/kake produkter.
Støttekontakten fra Verdal trår til og besørger trygg transport av kjære Olga og skiene til Røyrvik.

http://www.skistovler.no/
http://www.lierne-bakeri.no/

fredag 15. april 2011

Dag 38


14. april
Gjevsjø - Nordli 60km

I natt har det vært sju kuldegrader på Gjevsjø. Alt ligger til rette for en flott dag på fjellet. Har fått hjelp av Nils til å velge ruta som går rett til fjells. Stor takk til vertskapet for hyggelig opphold.
Det skulle vise seg å være et bra valg å gå over høyfjellet mellom Gjevsjø og Nordli. Flott og lettgått fjellterreng på skareføre og i påskesol;) Klart den fineste dagen til nå.
Fjellrype på annenhver stein ertet fotografen innpå seg flere ganger før den bare fløy sin vei.
Kom til Nordli/Sandvika halv ni, passe sliten etter en lang etappe.
Overnatter på Lierne Gjestegård http://www.liernegjestegard.no/

Etappen videre nord mot Børgefjell blir neste utfordring.

Dag 37
13. april
Gaundalen - Holden - Gjevsjø 30km

Etter en god natts søvn er jeg klar for neste etappe. Takk til vertskapet på Gaundalen Fjellgård for hyggelig opphold og for lån av telefon og Internett. Skiskoene har begynt å lekke, så jeg har måttet bestille nye hos Alfa.
Fulgte skuterspor til midt opp på fjellet på skare i starten, litt snøvær og tåke på toppen. Det klarnet opp og ble bare finværet utover dagen. Rask lunsj på Holden selvbetjente turisthytte før jeg trasket videre over fjellet til Gjevsjøen.
Fulgte en gammel telefonlinje. Litt plunder i dag med noen bekker som har gått opp, ellers en flott dag på ski.
På Gjevsjø Fjellgård stod hytta ferdig oppvarmet;)
Takk for alle hilsninger, det er trivelig når noen heier på en; o)
Ferden går videre mot Nodli i morra, litt usikker på rute.

Dag 3612. april
Bringsåsen - Gaundalen 38km

Dagen startet med litt regn og noen få plussgrader. Lenger opp i høyden kom det litt snø og tåke. Snøen bærer stort sett. Fulgte et skuterspor til ei hytte ved Bellingtjønnin. Videre derfra lettet tåka og det ble gradvis litt kjøligere og etterhvert litt bedre skiføre. Veldig fint terreng bak Skjækerfjella. Mye liryper å høre og se. Så også to elger og ned i Gaundalen var det også ferske jervspor.
Fikk en ekstrarunde på et par km pga en bekk som hadde gått opp. Kom fram i kveldssol og til varm hytte på Gaundalen Fjellgård.

I morra går turen over til Holden Fjellgård og videre til Gjevsjø Fjellgård.

mandag 11. april 2011

Dag 35


11. april
Innstua - Bringsåsen 23km

Tett tåke, yr og 6 plussgrader i morges. Kom seint igang, men tåka var fortsatt tett. Skikkelig vått "påskeføre". Fulgte sommerruta mot Sveet delvis i skuterspor. Tok av mot Bringsåsen. Ingen spor den veien så i tåka kom GPS og kompass godt med,
Trivelig lita hytte, sist besøkt for en mnd siden.
Har varslet Gaundalen Fjellgård om at jeg kommer dit i morra.

Dag 34


10. april
Angeltjørnhytta - Innstua 29km

Våknet til pluss tre og tett tåke i dag. Startet turen i tåka og satte kursen inn Koltjønndalen. Måtte først krysse Synnerelva over en hengebru. Litt styr med ski, staver, sekk og pulk.
Det lettet heldigvis utover formiddagen også med litt solgløtt, så navigatøren kunne slappe litt av.
Gikk over til Skalsvatnet på svensk side. Fulgte vestsiden av vannet nordover. Det var overvann på vannet, men fint å gå langs land.
Siste 3-4km mot Innstua var det litt kronglete og kupert skogsterreng.
Føret har vært vått og sugende, men det har vært fint å gå og snøen bærer stort sett.
På Innstua var det kommet ekstraforsyninger. Støttekontakten i Verdal (Liv Vodal) har vært oppe med to bæreposer med all slags godt for en fjellfant. Jeg har langet innpå i kveld så jeg er helt stinn;) En stor takk til Liv.
Rusler mot Veressjøen/Bringsåsen i morra.