søndag 1. mai 2011

Dag 54


Hytta på Kutjaure


Akkajaure

30. april
Kutjaure - Sitasjaure 46km

Sol og nesten vindstille på Kutjaure. Takker verten for stor gjestfrihet og starter dagens etappe nordover. Følger en skuterled ned til Akkajaure. Fint føre siden det har vært minusgrader i natt.
Akkajaure er et stort regulert vann og er nedtappet ca 25m. Det er stikka løype over til Ritsem, ca 12km. Mye skutertrafikk og en del isfiskere som koser seg i finværet. Tar en rast på kiosken på Ritsem, der traff jeg to nordmenn, som går Nordkalottruta fra Kautokeino til Sulitjelma. Etter en god pause fortsetter jeg i retning Sitasjaure. Følger skuterleden og det er stor skutertrafikk. Føret blir bare bedre og bedre utover ettermiddagen og kvelden så turen går kjapt.
Ingrid som er stugvert tar i mot meg når jeg kommer fram litt over åtte. Hun holder på å stenge hyttene for sesongen, sammen med Sven Erik. Det er flere kuldegrader allerede og værmeldingen er bra, så det lover godt for morgendagen.

Fortsetter mot Hukajaure og Sälka... i morra.

2 kommentarer:

 1. Johan Hustadnes1. mai 2011 kl. 21:20

  Ja, det går unna Øyvind! Imponerande løp du køyrer, det minkar fort på landet:)

  SvarSlett
 2. Hei hei Øyvind
  Her går det unna... Har snakket med Aud i Harstad, de tenker på deg nå som du går forbi i traktene der. De er imponert !!!
  Spennende å få høre hvordan føret er nå der du er, regner med at det er bra siden du holder så god fart!!
  Hilsen oss i sør :)

  SvarSlett